Wanneer bloggen blowen wordt, dan zijn we pas echt goed vertrokken

Hier nog eens een post van ons, nu al met 2 weken vertraging …

De eerste week Bangkok laten we dan maar voor wat het is, kort samengevat was het zeer warm met een zeer hoge vochtigheidsgraad, waardoor het zweet al je poriën uitliep op het ogenblik je een voetstap uit de airco zette.

Maar zondag 2 weken geleden was het dan tijd om naar onze 2de bestemming te gaan, namelijk ons jaarlijks wederkerende verblijf in Oriental Kwai Resort in Kanchanaburi.  We hebben op deze blog reeds voldoende over dit prachtige resort geschreven zodat jullie waarschijnlijk al weten dat dit voor ons een 2de of 3de of 4de , … thuis is.

Deze zondag zou ook de dag van de verandering in het weer zijn, van 36 graden ging het in enkele uren naar 18 graden en doordat het in België toen net een opstoot van de temperatuur was, zou het die dagen bijna even warm zijn in België als in Thailand.  De wind deed er dan ook niet veel goed aan, en hierdoor was het dus echt fris te noemen in Thailand.   De Nederlanders en andere buitenlanders in het resort haalden allemaal hun jas boven, die ze mee hadden voor het ogenblik dat ze vertrokken naar Thailand en waarschijnlijk gehoopt hadden dat ze die pas uit hun koffer diende te halen wanneer ze terug in Europa aankwamen.  Maar de weergoden hadden er dit jaar anders over beslist.

En met het koelere weer, kwam ook het mopperende humeur van de lage landen naar boven.  Plots gingen alle gesprekken aan de tafels (al dan niet tijdens het eten) over hoe koud het wel niet was en dat ze daarom niet naar Thailand gekomen waren.  Van al het klagen en zagen, je zou van minder ziek worden :-).  Nu moet je weten dat het koude tipje in Kanchanaburi maar een dag of 2 geduurd heeft, de 3de dag was het rond de middag al terug een 25 graden in het zonnetje.  Wij hebben van dit uitzonderlijk weertje gebruik gemaakt om een wandelingetje van 13 km te ondernemen van het resort naar de welbekende brug, iets wat in normale omstandigheden nooit te doen is, maar nu dus wel.  Elk nadeel heeft zijn voordeel zeker :-).

De dagen nadien warmde het weer lekker op en aan het eind van het verblijf, verlangde we soms al terug naar het koelere weertje.

Vrijdag was het dan weer tijd om de transfer te maken naar Chiang Rai, nadat onze vlucht de voorbije maanden reeds ettelijke keren verlaat werd, was er ook op het moment dat we eigenlijk moesten vertrekken, nog wat vertraging.  Maar tegen de late avond kwamen we dan toch aan in Chiang Rai en konden we aan ons verblijf beginnen in onze nieuwe thuis :-).  Maar daarover meer in latere berichten …

Nog even een verklaring van de titel :-).  Toen ik een mail stuurde naar iemand waarin ik schreef dat er van bloggen deze keer niet veel in huis kwam, omdat we ons te goed amuseerden en eigenlijk geen tijd hadden, werd bloggen door de spellingscontrole aangepast naar blowen, wat de context van de mail dan wel even veranderde :-).  Daarom dat er misschien een aangetekend schrijven aangekomen is bij mij thuis :-).

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Bertha Dierckx schreef:

    Jo de mannen zo jullie reis zit er ook weeral bijna op hopelijk zal het nu een beetje koeler zijn in Bangkok nog veel lol moeke

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s