Eerste week

Het wordt tijd dat we eens iets gaan posten. Onze eerste week zit er al op dus dat wil zeggen dat het vanaf nu ook gedaan is met de rust. Niet dat we helemaal niets gedaan hebben in Kanchanaburi maar we hebben het toch weer tot een minimum beperkt gehouden.  Afgelopen dinsdag zijn we 2 Chinese tempels gaan bezoeken maar om eerlijk te zijn waren er iets te veel trappen bij die eerste tempel. Ik heb na 1/3 het al voor bekeken gehouden. Koen daarentegen heeft zijn weg nog wel verder gezet hoewel hij daar ’s anderendaags volgens mij toch spijt van heeft gehad.

De tweede tempel had wel minder trappen maar je moest precies recht omhoog gaan dus daar hebben we toch maar de kabellift genomen om boven te geraken. Geloof me dat was ook een belevenis op zich, die lift ging ook recht omhoog.

img_0963

img_0958
Vrijdag was het chinees nieuwjaar dus we zijn ‘ s morgens wakker geworden met allemaal van die knallers de ene al wat verder verwijderd dan de andere. Omdat we dachten dat dit in het dorpje waar we zaten misschien wel een andere belevenis zou geven zijn we een wandelingetje gaan maken. Hetgeen waar we niet aan gedacht hadden was dat de mensen deze dag voornamelijk willen geven.  We hebben enorm veel gevulde tafels met offers gezien. Blijkbaar offert men het lievelingseten van de overleden geliefde.  Vooraleer we terug in ons resort waren hadden we 4 appelsienen en 4 bloemen gekregen van mensen welke we onderweg zijn tegengekomen.

img_0977
Om onze week in Kanchanaburi af te sluiten zijn we vrijdagavond met Evelien en Djo de hondjes nog gaan eten geven. Evelien heeft haar vaste plaatsjes waar ze zwerfhondjes eten geeft en geloof me de hondjes kennen haar al goed. Vanaf ze er bijna was kwamen ze al afgelopen.  Ook worden andere mensen gesteund welke een groot  hart voor dieren hebben. Mensen welke zelf bijna niets hebben maar nog liever hun eigen deken afgegeven aan de honden dan de hondjes in de kou laten staan.  Helaas is niet iedereen zo’n grote dierenliefhebber en worden er nog veel te veel hondjes verwaarloosd en gedumpt op plaatsen waar ze aan hun lot worden overgelaten.

dscn0448

In ieder geval was het voor mij een heel mooie afsluiter van ons verblijf in kanchanaburi. Voor ons is het daar een beetje thuiskomen. Maar waar in Thailand hebben wij dat niet

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Daelemans, Kim (Mechelen) schreef:

    Zou ik jullie een paar vragen mogen stellen? Wij vertrekken volgende week naar Bangkok ?

    Mvg Kim Daelemans

    1. thaifreak schreef:

      Kim, stuur ons gerust een mailtje met je vragen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s