Impressie Chiang Rai (deel 2 -Unseen)

Ondertussen hebben we weeral meer dan een week Chiang Rai verlaten, maar toch nog even een kort verslagje over onze laatste dagen daar.

In Chiang Rai is veel meer te zien dan enkel de witte tempel, zwarte tempel en enkele thee velden.  Het is er een leuke mix van cultuur, natuur en zoals we weer hebben ondervonden heel aangenaam van temperatuur.

img_1302

img_1273

Onze laatste dag in Chiang Rai hebben we nog een schooltje bezocht en niet zomaar eentje. Een schooltje waar de kinderen van de bergvolkeren school lopen. In de verschillende dorpen probeert men wel om ook kleine schooltjes op te richten maar na een periode zijn het meestal de leerkrachten welke het niet meer zien zitten om dagelijks de afstand naar de dorpen af te leggen.  In het schooltje dat wij hebben bezocht zitten kinderen van allerlei veschillende bergvolkeren en op vrijdag dragen ze hun traditionele klederdracht dat was echt prachtig om te zien. In elk klasje dat we hebben bezocht werd er wel een liedje of versje voorgedragen. Natuurlijk waren ook wij een beetje deel van de voorstelling.

Video school bergvolkeren Chiang Rai

Na de rondleiding op school zijn we nog een tasje koffie gaan drinken in het koffiehuisje van de school hier leren de leerlingen hoe ze dit moeten doen maar ondertussen krijgen ze ook extra centjes binnen.  Chiang Rai heeft ons hartje weer een beetje meer gestolen en er zijn weeral afspraken gemaakt voor volgend jaar, helaas is het weer zolang wachten voor we terug mogen gaan. 😢

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kari Breens schreef:

  Ziet er weer super uit. Begint serieus te kriebelen om ook nog eens te gaan

  1. thaifreak schreef:

   Je weet ons te vinden 🙂

 2. patrick schreef:

  Leuke vlog en ja, Chiang Rai leren kennen met Mark is een geweldige ervaring. Fijne kerel waarvoor niets teveel gevraagd is. Nittaya, heb ik van je moeder begrepen, is in staat om een hele conversatie met haar te voeren in een nieuwe taal 🙂

  1. thaifreak schreef:

   Ja het ze het deden, het blijft me nog steeds een raadsel 🙂

 3. patrick schreef:

  Even vergeten te vermelden, de eerste foto is die in de universiteit genomen, Chinese richting?

  1. thaifreak schreef:

   Inderdaad, nu 2 maal geweest, maar het blijft de moeite 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s