EuClaim

img_0919Wat begon als de slechtste start ooit van een Thailandreis bij ons, heeft dan toch een positief einde gekregen.

Tijdens de dag van onze vertraging ben ik al beginnen op te zoeken ivm vertragingen van vluchten.  Ook over onze vlucht werd er op een Facebookpagina die we volgen (en waarvan de beheerders op dezelfde vlucht zaten) door sommigen reeds geopperd van een claim in te dienen.  Maar nee, zij waren er van overtuigd dat het hier over overmacht ging en dat de maatschappij alles had gedaan wat nodig was.

Akkoord, Eva Airways heeft zijn verantwoordelijkheid wel opgenomen en heeft ons in een goed hotel ondergebracht, ons voorzien van ontbijt en middageten, transfers verzorgd en op de koop toe ook nog een maaltijdbon bezorgd om nog iets op de luchthaven te kunnen eten vooraleer we konden boarden.  So far so good.

Maar, we hadden dan wel een dag Thailand verloren, dat is toch ook wel iets waard?  En wat blijkt, inderdaad, er is een aparte schadevergoeding voorzien om de verloren tijd te compenseren.
Je kan zo een claim zelf indienen bij de luchtvaartmaatschappij, maar er is ook een andere manier, wel betalend, maar volgens ook met meer kans op slagen.

Zo kwamen we uit bij Euclaim.nl.  Je hoeft hen enkel de verschillende boaridingpassen te bzorgen, alsook een kopie van je paswoorden en een getekende volmacht.  Nadat we deze bezorgd hadden (toen we terug waren van onze reis) gingen zij aan de slag en stelden een brief op naar Eva Air.  Minder dan 2 weken later hadden we reeds de bevestiging dat de claim aanvaard was en dat zij het geld gingen storten aan EuClaim.  Enkele weken later stond het bij hen op de rekening en hebben zij dit naar ons doorgestort (na aftrek van hun kosten).  Gisteren stond het geld dan op de rekening :-).

Voor een vertaging van meer dan 4 uren voor een vlucht naar buiten de EU en meer dan 3500 km bedraagt de schadevergoeding maar liefst 600 euro per persoon.  Dus 3 x 600 euro = 1800 euro schadevergoeding.

EuClaim rekent 29% succes-fee aan en 26 euro dossierkosten per persoon, wat in ons geval neerkomt op 600 euro in het totaal.   Hierdoor houden we 1200 euro over van deze claim, niet slecht om zo gaat als geen werk er in te steken.
Nog even meegeven, EuClaim vraagt enkel vergoedingen als er een schadevergoeding bekomen wordt, anders dien je niets te betalen.

Hadden we nu die 600 euro kunnen uitsparen als we zelf de claim hadden ingediend.  Mogelijk wel, maar dan hadden we alles zelf moeten doen en had de luchtvaartmaatschappij ons waarschijnlijk met een kluitje in het riet gestuurd met de melding dat het overmacht was.

Dus wij zijn zeer tevreden met de vergoeding die we betaald hebben aan EuClaim en de claim die we hierdoor bekomen hebben.
Het bedrag komt goed van pas om onze tickets voor volgend jaat te betalen, deze keer opnieuw met Emirates vanuit Düsseldorf en weer opnieuw alle vluchten met de A380, het is als een verslaving, eens je dat gewoon bent, wil je niets anders meer, en dan moet je er maar wat meer voor betalen :-).

Dus heb je ooit vertraging of een vlucht dat geannueleerd wordt, neem dan zeker even een kijkje op de site van EuClaim.nl …

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s